Sloboda je odgovornost

objavljeno u: Novi svijet | 0

Kad se otrgnemo okovima koji su stvoreni u nižim centrima naše svijesti, osjetimo pravu slobodu. Tada smo slobodni od zamke moći nad drugima, okova novca i potreba. Jednostavno dopustimo energiji naše duše da nas vodi i bit ćemo slobodni. Prema nama će krenuti sreća i ljubav i počet će se rješavati nagomilani problemi. Zdravlje će se odjednom poboljšati, osjećat ćemo se odlično, budit ćemo se veseli i puni energije. Svijet postaje jedinstveno mjesto za življenje. Sve gledamo drugim očima: ljude, biljke, životinje i ono najvažnije – sebe.

Više ne ubiremo cvijeće, poželimo osloboditi zatvorene životinje, otvoriti sve krletke (i našu osobnu) jer se i mi osjećamo slobodnima. Više ne odobravamo diskriminaciju bilo koje vrste, iskorištavanje bilo koga ili bilo čega, zloupotrebu položaja i moći, ogovaranja, sarkazam, cinizam, vrijeđanje po svim osnovama, neodgovorno ponašanje prema okolišu i trovanje biljaka i životinja, voda, rijeka i mora, a time konačno i ljudi.

Svi naši postupci prema okolišu direktno utječu na nas. Bacamo plastiku u potoke i rijeke. Ona stiže do mora, usitnjava se i mrvi (mikro plastika). Ribe je doživljavaju kao hranu te na taj način ulazi u naš prehrambeni lanac i dugoročno ima kobne posljedice za nas.

Kad se svega toga riješimo, nastupaju njihova veličanstva – zdravlje, sreća i ljubav. Kad iscjeljujuća snaga ljubavi proteče našim životom, ona mijenja sve navike i uvjerenja, štiti nas i oplemenjuje. Što više učimo voljeti sebe, to bolje znamo voljeti druge. Dozvolimo da našim životima proteku energije svjetlosti i ljubavi – energije koje liječe naše biće i svaku nepravilnost koja bi mogla dovesti do bolesti. Ta ozdravljujuća energija izvire iz naše duboke povezanosti s Kozmosom. Promatrajte kako se dio vašeg tijela ili života koji treba izliječiti kupa u svjetlu energije, pretvara se u svjetlost i ljubav i time ozdravljuje.

Osjetite zahvalnost za svaki trenutak svoga postojanja. Zahvalnost ispunjava vaše biće, um i srce. Duša titra od radosti jer kroz nju protječe duhovna energija koja oplemenjuje sve što obasja. Osjetite zahvalnost za sve što jeste i što ćete biti.

Osjetite milost. Osjetite kako ste u milosti i sve se odvija upravo onako kako je najbolje za vas. Kada se milost očituje u našem životu, donosi energiju koja jača vibracije i uklanja unutarnje prepreke. Tada se uistinu sve odvija za naše najveće dobro. Vrata će se otvoriti ako pokucamo. Bit će nam dato ako zatražimo.

Osjetite ravnotežu. Osjetite kako ste u ravnoteži, kako vas ništa ne može iznenaditi. Ujedinjenjem osobnosti i duše nastaje uravnoteženost te energija ravnomjerno protječe kroz nas bez osjećaja i misli. Kad smo u ravnoteži, spremni smo na sve promjene i odbacujemo samonametnuta ograničenja.

Odbacite svoje okove i budite slobodni!