Promijenite svoje emocije prije nego one promijene vas

objavljeno u: Aktualne teme | 0

Od danas iskoristite svaki dan ostatka vašeg života kako bi ulijevali i dijelili nadu, poklanjali ljubav, slušali i pokazali razumijevanje svima koji dotiču vaš život. Svi smo povezani i, kao naša ruka i prsti, jedni bez drugih ne možemo. Oni koji kažu kako sve mogu sami, lažu sebi i drugima.

Kao odsječeni ud, danas smo razdvojeni od prirode, drugih ljudi, biljaka, životinja… uz velike razlike i u načinu razmišljanja. Zbog te razdvojenosti rađaju se mržnja i netrpeljivost, nastaju ratovi, doživljavamo stres, nesretni smo, nezadovoljni i ljuti, te se ne kraju razbolijevamo. Promijenimo naše emocije prije nego one promijene nas!

Koliko je naglašeno snažno djelovanje duha na tijelo, odnosno na emotivno stanje, misli i zdravlje? Naši stavovi, bili pozitivni ili negativni, usmjeravaju energiju i postupno stvaraju obrasce djelovanja. Kako bismo stvorili stanje svijesti i privukli vibraciju koja stvara pravo raspoloženje te pravi način razmišljanja, nije potrebno stalno držati na umu ono što želimo. Time šaljemo vibraciju nemanja i zato je potrebno maknuti fokus. Tiha želja iz srca privlači uspjeh, ljepotu i radost, a ne neprestano usmjeravanje misli na ono što želimo.

Većina događaja u našem životu posljedica je dugo njegovanih raspoloženja. Svaka misao je kamen u građevini naše sudbine, kako u pozitivnom tako i u negativnom smislu. Misli određuju osobni izraz našeg lica. One određuju naše geste, stav i držanje čitavog tijela. Što god mislimo iz nevidljivog, na sebe privlačimo slično. Vrlo je vjerojatno da nas pogodi nešto iz područja „strašnog“ kad iz dana u dan započinjemo jutro u stanju prijemljive pasivnosti i prepuštamo se negativnim mislima. Za razliku od nas, istočni narodi dan počinju himnom suncu, a ne čitajući crnu kroniku.

Ako samo desetak sekundi mislite na nešto ružno, bol i očaj u duši i tijelu pokreću snagu kojom ćete i sami slično privući k sebi. Naravno, ako samo desetak sekundi mislimo na nešto lijepo i ugodno, pokrećemo snagu u drugom smjeru. Što duže usmjeravate svoj duh na nešto, bilo u dobru ili zlu, tim više jačate tu nevidljivu stvarnost. Ona će, stalno prihranjivana novim misaonim silama u vidljivom svijetu, napokon sazreti u djelovanju veselja ili boli. Ovisno o sastavu naših „dnevnih snova“, gomilamo u svojoj sudbini isto.

Uspoređivanje s drugima dugoročno je pogibeljno. Divimo se talentu drugoga s dubokom i čistom željom da se takav talent probudi i u nama! Podučavajte svoje dijete da samo sebe ne omalovažava. Ako se ne navikne tako razmišljati i cijeniti samo sebe, ni drugi ga neće cijeniti – sada kao dijete a i kasnije kao odraslu osobu. Prava hrana za dušu su misli koje se stalno obnavljaju, novi stavovi koji se usvajaju te promjena i stalni rast tumačenja svega što se u nama i oko nas zbiva.

Male stvari doslovno spašavaju život. Recimo na primjeru srčanog udara: srce predstavlja ljubav a krv radost. Srce s ljubavlju šalje radost kroz tijelo. Kad si uskraćujete radost i ljubav, srce vene i postaje hladno. Zbog toga se usporava protok krvi te se otvara put nastanku anemije, angine pektoris i infarkta. Ako godinama istiskujete svaku radost iz srca, ono propada zbog patnje, što konačno može dovesti do srčanog udara. Zato obratite pozornost na male stvari koje vas okružuju.

Učimo svakodnevno svijet oko sebe promatrati svježim očima te nadmašiti planove, poglede i ciljeve jučerašnjeg dana. Svi negativni načini razmišljanja koji nagrizaju naše tijelo izviru iz dvaju najvećih trovača organizma: strah + bijes = bolest. Dva misaona obrasca koja nas mogu uništiti. Otkrijte što vas izjeda! Zavolite sebe i prihvatite se s odobravanjem! Oprostite sebi i drugima, slobodno volite i uživajte u životu! Količina oprosta odredit će vaš budući život. Prihvatite i vjerujte!