Izlazak iz starog svijeta

objavljeno u: Novi svijet | 0

Čovječanstvo je u Starom svijetu ostvarilo svoje mogućnosti. Pa iako su ratovi, uspostavljanje dominacije pojedinaca, eksploatacija cijelih naroda – još uvijek  naša realnost, pojavile su se i mnogi pozitivni trendovi koji zahvaćaju sve više ljudi: znanje do kojeg se došlo, humanost, vrijednost života, red koji se polako, ali sigurno ipak uspostavlja. Čovjek treba sagledavati svjetlu stranu svih pojavnosti.

U prilog ovom pozitivnom gledanju govore činjenice da još prije nekoliko stoljeća, a pogotovo u srednjem vijeku – ljudski život nije imao vrijednost, osim života pojedinaca. Biljke i životinje nisu tada bila živa bića vrijedna brige i pažnje, nego stvari.

Ako pogledamo sadašnji postojeći stari svijet, možda ćemo se zapitati – ako se toliko dobroga dogodilo i napredovali smo kao humana civilizacija, zašto bi isti onda prestao postojati?

Do takvog svijeta došli smo revolucijama, novim otkrićima i izumima koji su donijeli zaokret u društvu, promjenama režima, razvojem ekonomije, filozofije i umjetnosti – sve to povećavalo je udobnost življenja, što je prirodno i poželjno!

I danas je prisutan taj zaokret. Energija se promijenila, kao i ljudi. Postigli smo kritičnu masu potrebnu za ozbiljne promjene. Što to znači?
Danas postoji dovoljno ljudi koji su izgrađeni, pametni, humani, produhovljeni, dobri, nježni, zaljubljeni… Oni svoji primjerom pokazuju da se može dobro i udobno živjeti i nema sa što čekati!
Zašto bismo živjeli u svijetu u kojem još uvijek, unatoč tome da smo u 21 st., postoje pohlepnici, divljaci, kanibali, lopovi i lažovi? Što će nam oni?

Kozmos nam nudi rješenje. Nismo prepušteni sami sebi i Kozmos brine o nama.
U ovim trenucima  nudi nam prelazak na višu razinu.

Prijeđimo u Novi svijet. Postavimo nove vrijednosti – one koje cijenimo. Izađimo u Novi svijet i izvedimo naše najdraže u Novi svijet.
Odbacimo laži, neodgovornosti, pohlepe, ratova, siromaštva, frustracije, traume.

Napravimo sve što je potrebno da postanemo stanovnici Novog svijeta.