Frekvencije mozga: alfa-theta ili gama stanje

objavljeno u: Aktualne teme | 0

Frekvencija zemljine atmosfere (tzv. Schumanova rezonanca) je bila cca 7,5 Hz. Ako naš mozak funkcionira na 4 do 10 Hz, (tzv. alfa-theta stanje) mi smo usklađeni s vanjskim energijama, mozak popravlja tijelo i  stoga smo zdravi. Opušten i usklađen mozak pruža nam i nove mogućnosti kao što su  proširena percepcija, komunikacija s kozmičkim inteligencijama, te mogućnost energiziranja okoline.

Alfa

Dakle, ulaskom u meditativno stanje i ponuđenim tehnikama komuniciramo s energijom i činimo dobrobit sebi i okolini. Taj blag i dugotrajan pristup polako mijenja našu svijest i okolinu.

Međutim, danas Schumanova rezonanca više nije cca 7,5 Hz, već puno viša. Praktično nas Zemlja drži u energijama koje mi zovemo beta stanje – stanje naprezanja, stresa, bolesti. Pa s čime se onda usklađujemo?

Beta

Također, čujemo da je netko doživio izuzetan stres (kao npr. smrt u obitelji, saobraćajna nesreća, bolest) i saznajemo da ta izuzetno materijalna osoba posvećena stvarima i sama sebi, odjednom postaje iscjelitelj, ima mnoge talente ili milosti kao vidovitost i sl.

Zatim  ta osoba koja je preko noći postala duhovni moćnik i učitelj počinje meditirati da bi zadovoljila duhovnu formu i očekivanja. Polako smanjuje frekvenciju mozga i u jednom trenutku spozna da više ne može liječiti, da nije vidovita i nastaje panika – Kozmos mi je uzeo što mi je dao. Međutim ako nastave s meditacijama i duhovnom praksom, dovest će mozak do alfa theta stanja i ponovo će biti funkcionalni.

Kako to?

Mozak na vrlo visokim frekvencijama – visoko gama stanje postiže iste rezultate kao alfa-theta stanje, ali puno brže i puno snažnije.

Gama

Danas je potreban snažan, aktivan, stvaralački mozak s kojim smo se u stanju oduprijeti vanjskim faktorima. Mozak treba biti discipliniran, a ne omamljen i slabašan.

Dakle naše tijelo je perfektan mehanizam s puno opcija i trebamo ih koristiti. Ljudi koji imaju moć telekineze, postižu zastrašujuće frekvencije mozga.

Ako želimo ući u alfa stanje moramo doći u stanje polusna, a ne zaspati,

Ako želimo ući u zen stanje moramo proći kroz stanje sna, postati svjesni, a ne probuditi se.

Ako želimo ući  u gama stanje, moramo proći kroz betha stanje stresa i napora i smireni ući u gama stanje.

Samo trebate donijeti odluku:

  • imam puno vremena pa ću biti u alfa-theta stanju, duboko smiren i neusklađen s Kozmosom, ili
  • bit ću u gama stanju, mozak mi je snažan motor i imam utjecaj na događaje i svoj život

Treba početi redom: npr. Tai Chi balansira lijevu i desnu stranu mozga, razvija motoriku i uopće, to je meditacija u pokretu.

Zatim treba pojačati tempo vježbama u gama stanju (naše meditacije su u gama stanju).

I konačno treba početi koristiti energije za opću dobrobit.

Nemojte o besvjesti raditi na sebi, frustrirati se što vam se ništa ne događa. Svaki grč očekivanja stvara opterećenje i blokira put. Brinite o okolini i sudbina će se promijeniti.

Svaki dan se pitajte: Što još mogu učiniti.

Kozmos ne treba poslušnike. Treba hrabre.